Kesä ei ole ohi!

Milloin kesä loppuu?

Eikö ole niin, että kesä on virallisesti loppu syyskuun 1. päivä?

Miksi kuitenkin tuntuu ihan siltä kuin kesä olisi jo ohi, vaikka elokuu ei ole vielä puolessavälissäkään? Miksi, vaikka aurinko paistaa, puissa ei näy ainuttakaan keltaista lehteä ja linnut visertävät iloisesti.

Johtuisiko harha siitä, että kadut täyttyvät aamuisin koululaisista? Varsinkin ekaluokkalaiset ovat koskettavan hellyttäviä isoine reppuineen. Ihailen näitä pieniä ihmisiä: koulun aloittaminen on heille iso muutos. Suurin osa heistä onkin näin koulunalkajaispäivänä pikemminkin jännittyneitä kuin iloisia.

Vai olisiko niin, että meille aikuisille kesä tarkoittaa enemmänkin lomaa kuin vuodenaikaa? Mikä sitten on niiden aikuisten laita, jotka eivät syystä tai toisesta saaneet pitää kesälomaa ollenkaan?

Vai johtuisiko tunne kesän loppumisesta siitä, että suurin osa lomalaisista on palaamassa töihin. Loman jälkeen moni aikuinen muistuttaakin hämmästyttävästi ekaluokkalaista.

Onnellisia ne, joilla on mieluisa työ, ihanat työkaverit ja kannustava työilmapiiri. Kuinka moni silti palaa loman jälkeen töihin vain palkan ja elintason säilyttämisen kannustamana. Heitä ei totta totisesti käy kateeksi, sillä työ haukkaa elämästämme aimo palan.

On toki niitäkin, jotka pitävät aidosti työstään, mutta työpaineet, alituinen kiire ja jatkuva kilpailu kysyvät enemmän voimia kuin työntekijällä on konsanaan.

Tuntuukin vahvasti siltä, että myös apteekeissa kesä loppuu elokuun alussa, koska juuri tuolloin lapsille ja aikuisille tarjotaan jaksamista kouluun ja töihin vitamiinien, omegahappojen ja maitohappobakteerien muodossa. Lapset sentään saavat usein hauskoja koulukalentereita tai muuta kivaa koulun liittyvää.

Elokuun alussa monet apteekit palaavat kesäaukioloajoista niin sanottuihin tavallisiin aukioloaikoihin. Asiakasmäärät lisääntyvät, sillä ennen kesää hankitut lääkkeet lähentelevät loppuaan ja on aika poiketa apteekkiin.

En kaikesta luettelemastani huolimatta suostu ajattelemaan, että kesä on loppu: nouseehan aurinko edelleenkin minua aikaisemmin ja laskeutuu yhä tarpeeksi myöhään!

Yrittäkäämme nauttia kesästä niin pitkään kuin sitä jatkuu!